Kokosový cukr pro zdraví

Ať už si to myslíte či ne, kokosový cukr je potravina, která patří mezi ty, které mají nízký glykemický index. Tyto potraviny jsou více než prospěšné lidskému organismu, protože způsobují pomalé a hlavně vyrovnané zvýšení hladiny cukru v krvi, takže nezpůsobuje tzv. cukrový šok. Kromě toho tento cukr obsahuje také velkou spoustu minerálních látek a vitamínů. Je tedy velmi výživný a zdravý. Svými hodnotami je navíc vhodný i pro diabetiky.
kokosový ořech
Výrazně snižuje riziko cukrovky nebo inzulínové rezistence, ale také onemocnění žaludku.
Kokosový cukr je bohatý na minerály, vitamíny a také stopové prvky. Můžete v něm najít draslík, hořčík, zinek, síru, železo a mnoho dalších. Jedná se o zdravou alternativu k tradičnímu cukru, který zná každý z nás.
Květový cukr má mírnou karamelovou chuť a rozhodně nechutná po kokosu, jak by si mohli někteří myslet. Rozpouští se velmi snadno a to jak v tekutině, tak i na jazyku. Kokosový cukr, který je čistý, má lehce sladkou vůni. Skvěle se hodí k pečení nebo jako posyp na zákusky. Dávkování je stejné jako u normálního cukru. Dá se přidat dokonce i do bílého jogurtu nebo cereálií. Hodí se ale také jako sladidlo k oslazení nápojů a to studených i horkých.
výrobek z kokosu
A odkud že vlastně kokosový cukr pochází? Jako surovina se získává na ostrově zvaném Bali. Tento ostrov se nachází v Indonésii. Nektar z květů je ručně sbírán a to na kokosových palmách. Získává se naříznutím palmového okvětí. Poté, co se uvaří, se vytvoří karamel. Ten se dále drtí na jemné a drobné krystalky, které se mohou během roku měnit podle sklizně a také druhu palmy, ze kterých se cukr získává. V Asii se používá již řadu let a to jako velmi oblíbené sladidlo.
Jestliže se chcete cítit více než skvěle a kromě toho byste rádi udržovali vyrovnané vnitřní prostředí, pak začněte kokosový cukr užívat i vy ve vaší kuchyni.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup